Industriele kast header

Een industriële kast kopen: waar moet je op letten?

Steeds meer woningen in Nederland zijn ingericht volgens de industriële stijl en houd jij hier ook van, dan moet je een mooie industriële kast kopen die hier perfect tussen past. Er zijn een aantal soorten industriële kasten en aangezien je een investering gaat doen, denk je hier het beste goed over na. Het kan soms lastig zijn om uit alle mogelijkheden de beste keuze te maken. Met de volgende tips kun jij de perfecte industriële kast kopen voor jouw woning.

Tip 1: een industriële kast kopen die past

Het klinkt voor de hand liggend dat je rekening moet houden met de maat, maar een kenmerk van veel industriële kasten is dat ze erg groot zijn. En het is natuurlijk wel de bedoeling dat de kast past in je woning. Neem dus de maten goed op en neem deze mee naar de meubelzaak. Vergeet dan ook niet om de afmetingen van je voordeur en andere doorgangen in huis op te meten. Wil je een industriële kast kopen voor boven, bijvoorbeeld, dan moet deze daar wel naartoe gebracht worden. Vraag de specialist of de kast in zijn geheel wordt afgeleverd of dat deze bij je thuis wordt opgebouwd. Zorg er in het eerste geval voor dat de kast ook naar binnen kan.

Tip 2: een kast van kwaliteit

De industriële stijl kenmerkt zich door de stoere en sterke materialen. Je ziet er veel beton, gietijzer en andere materialen in terug. Dat betekent dus ook dat jouw industriële kast lang mee kan gaan. Dit is alleen het geval als je besluit een industriële kast te kopen die van hoogwaardige kwaliteit is. Kijk naar hoe het materiaal behandeld is, bijvoorbeeld, naar hoe dik het is en hoe het in elkaar is gezet. Een kwalitatieve industriële kast kan veel beter tegen een stootje en zal langer meegaan. 

Tip 3: probeer het neutraal te houden

Deze tip is lastig, maar wel belangrijk. Als je een industriële kast kopen wilt, dan doe je dit met de lange termijn in je hoofd. En een goede industriële kast kan tientallen jaren meegaan. Het probleem daarmee is dat de industriële stijl een modeverschijnsel is. En deze hebben de gewoonte net zo snel over te waaien als dat ze gekomen zijn. Het is dus mogelijk dat jij op deze stijl uitgekeken raakt. En dat sneller dan dat jouw industriële kast aan vervanging toe is. Probeer daarom een industriële kast te kopen die eventueel ook in een andere interieurstijl zou passen. Op die manier heb je gegarandeerd lang plezier van je kast, wat ook de trend of jouw persoonlijke smaak.

Een industriële kast kopen voor de toekomst

Met de bovenste drie tips kun jij ook een industriële kast kopen die bij je past. Een mooie vitrinekast, een boekenkast, een dressoir of een buffetkast; in de industriële stijl haal je dan een echte blikvanger in huis. Richt je kast mooi in, geef hem een mooi plekje en deze is niet alleen stijlvol, maar ook bijzonder praktisch. En hopelijk koop je dan een meubelstuk waar je vele jaren plezier van hebt.

Op www.gigameubel.nl kun je dag en nacht terecht voor de allercoolste industriële kasten!