Huizenprijzen stijgen, ook in Zwolle

Goed nieuws van de makelaar: “huizenprijzen blijven stijgen, ook in Zwolle”

Volgens de statistieken van het CBS blijven de prijzen van de huizen in de Nederlandse markt stijgen. Zwolle vormt daarin geen uitzondering. Rond de eeuwwisseling heeft de allersterkste stijging van huisprijzen plaats gevonden met een piek van de absolute huizenprijs in 2008 om in 2013 te kelderen naar het laagste punt ooit. De huidige stijging ligt rond de 4,3% voor het landelijk gemiddelde. Voor de provincie Overijssel is dat 3,2%. Voor makelaars is dit goed nieuws. Het stijgen van de woningprijs houdt nauw verband met het aantal verkochte woningen. In het eerste kwartaal van 2016 hebben makelaars in Overijssel bijna 2700 woningen verkocht. Er zijn erg veel makelaars in Zwolle die een flink deel van die woningen voor hun rekening hebben genomen.

Zwolse huizenmarkt

De huizenmarkt in Zwolle verschilt niet heel veel van het landelijke. Een makelaar in Zwolle heeft keuze uit veel verschillende woningsoorten en verschillende soorten wijken. Er staan verschillende huizen te koop in het oude stadscentrum met middeleeuwse en historische gebouwen. Uiteraard valt het aanbod in het niet met het woningaanbod in Stadshagen, een VINEX-wijk in Zwolle. Een beetje makelaar heeft uiteraard ook veel woningen in de AA-landen, Dieze en Zwolle-Zuid in zijn portfolio. Met grote huizen uit de jaren zestig en tachtig zijn deze woningen ideaal voor starters in Zwolle.Schermafbeelding 2016-07-04 om 11.01.35

De woning doorloop in Zwolle is wel hoger dan het landelijk gemiddelde. Huizen in Zwolle blijven volgen het CBS niet zo lang te koop staan als elders in Nederland. Een makelaar in Zwolle geeft als verklaring dat Zwolle wel wordt gezien als kennisregio en motor van de lokale economie. Er gebeurt veel in Zwolle, het heeft haar stoffige imago van zich afgeschud en is nu een serieuze optie voor bedrijven en ook voor werknemers om zich voor langere tijd te vestigen.

De stad van Herman Brood, Thorbecke en van der Capelle is nu ook een stad van goedkope woningen, fijn wonen, veel groen, dat maakt dat het voor veel Zwolsche makelaarskantoren niet moeilijk is om een woning te verkopen.

Over Zwolle

Zwolle is provinciehoofdstad van de provincie Overijssel en moet niet verward worden met het kleine plaatsje Zwolle in Gelderland. Zwolle Overijssel telt namelijk meer dan 125.000 inwoners en is nog steeds groeiende. De bijnaam van Zwollenaren is “Blauwvingers” een bijnaam die ze hebben gekregen door het tellen van duizenden muntjes waarmee de Kampenaren een oude openstaande rekening mee hebben voldaan. (en lachen die Kampenaren!). De A28 is de belangrijkste snelweg die net langs het oude centrum ligt tussen Holterbroek en de AA-landen in. De Peperbus is misschien wel het bekendste gebouw van de stad, die zo mooi wordt bezongen in het Zwolsche volkslied “ik ben een Zwollenaar”.

Bron: http://www.boertjeshorst.nl/

Stijgende huizen prijzen tijdens de coronacrisis. Wist je dat de prijzen van huizen ondanks de coronacrisis zijn toegenomen? Corona heeft weinig invloed op de huizenmarkt.