kavel verkopen

Kavel verkopen?

Een kavel, een perceel, een kadastraal perceel en een stuk grond. Is dat nou allemaal hetzelfde of wordt steeds iets anders bedoeld? Ook in deze gevallen vind je het antwoord op KadastraleKaart.com, waar een kennisbank beschikbaar is waar je alle uitdrukkingen die te maken hebben met  de Kadasterkaarten uit de doeken worden gedaan. Daar wordt je ook het verschil tussen een perceel en een kavel uitgelegd.

Vaak sprake van een duidelijk herkenbare grens

Dat doen we hier ook alvast. Als we spreken van een kavel, dan wordt een samenhangend stuk grond bedoeld en dan specifiek een stuk grond dat een type gebruik heeft. Een kavel heeft bovendien vaak een duidelijk herkenbare grens. Dat  is dus toch iets anders dan een perceel. Een perceel is namelijk een stuk grond waarop het Kadaster de grenzen heeft gemeten.

Een perceel is voorts met een uniek nummer en een Kadastrale aanduiding opgenomen in de Basisregistratie Kadaster. En dan is er nog de uitdrukking Kadastraal perceel. Dit is het perceel zoals dit formeel is vastgelegd in de Basisregistratie Kadaster. Tja, dan is het gebruik van het woord kavel toch een stuk gemakkelijker.

Kavel verkopen met gratis advertentie

En zo leer je nog eens wat als je een beroep doet op KadastraleKaart.com. Behalve een lijst met uitdrukkingen zie je bijvoorbeeld precies hoe perceelsgrenzen lopen. Je zoomt eerst in op heel Nederland om vervolgens steeds specifieker te zoeken naar je eigen perceel. De meeste data op de kaart met Kadastergegevens is gratis te downloaden.

Voor zaken als eigendomsinformatie en hypotheekinformatie betaal je een gering bedrag. Je kunt tegenwoordig ook je kavel te koop aanbieden op de kaart. Dat is perfect  uiteraard, want je adverteert dan rechtstreeks bij de doelgroep en bovendien valt je advertentie echt op.  Bovendien hoef je de eerste vier weken helemaal niets te betalen.

kavel perceel kadaster

Meeste data is gratis

De meeste informatie op de Kadastrale kaart haal je er gratis af. Voor specifieke eigendomsinformatie en informatie over de hypotheek op een object betaal je een geringe vergoeding. Overigens is het Kadaster niet verantwoordelijk voor de kaart. Het levert wél alle gegevens aan. Daardoor weet je in elk geval zeker dat je steeds actuele informatie beschikbaar hebt.

Zoek naar je eigen kavel op de kaart en leer zo ook hoe de perceelsgrenzen van jouw perceel precies lopen. Misschien blijkt wel dat de buren ten onrechte een stuk van je tuin in eigendom hebben genomen.

Meer tips over bouwen en verbouwen lezen? Bekijk alle blogs van Lares.nl!