Tips om je woning te beschermen tegen inbraak

Veel mensen hebben het helaas al meegemaakt. Een inbraak in je woning kan een grote impact hebben op je leven. Onderzoek wijst uit dat veel mensen nadat ze een inbraak hebben meegemaakt te maken krijgen met psychische klachten. Helaas kunnen we dit nooit honderd procent voorkomen. Er zijn echter wel een aantal dingen die je kunt doen om het moeilijker te maken voor inbrekers om binnen te komen.

Laat nooit ramen en deuren op staan

Het gebeurd helaas nog te vaak dat mensen weggaan van huis en hun ramen open laten staan. Vaak worden ze dan opengedaan met als doel om de boel te luchten. Ook al ben je maar een paar minuten van huis, je kunt het beste te allen tijden je ramen en deuren sluiten. Een inbreker heeft maar een paar minuten nodig. Ook overdag.

Houd kostbare producten buiten zicht

Als je voor je raam staat en kan zien dat je een dure laptop of sieraden in huis hebt, nodigt dit een inbreker extra uit om naar binnen te gaan. Zorg dat je dure spullen altijd buiten het zicht liggen om te voorkomen dat ze onnodig worden gestolen.

Leg je huissleutel niet in de buurt van je deur

Een veel gemaakte fout is om de huissleutels aan de deur of naast de deur op te hangen. Hierdoor wordt het vrij eenvoudig voor een inbreker om binnen te komen. Zorg dat een inbreker nooit bij je sleutel kan komen en berg je sleutels dus op een andere plek op.

Koop een alarmsysteem

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar er zijn al miljoenen mensen geholpen dankzij een alarmsysteem. Een goed alarmsysteem hoeft tegenwoordig ook niet meer zo veel te kosten. Bij het kiezen van een alarmsysteem kan je het beste rekening houden met een mogelijkheid om je alarm op een meldkamer aan te sluiten. Hierdoor sta je in directe verbinding met een meldkamer waardoor politie zeer snel te plaatsen kan zijn. Een voorbeeld van zo’n alarmsysteem met meldkamer is dat van Pluis. Lees meer informatie over beveiligingsmogelijkheden op Pluis.nl.