Veilig bouwen

Wanneer u een huis wilt bouwen is Nederland is het belangrijk dat uw huis ook goed beveiligd is. Zeker nu dat inbrekers de laatste jaren over steeds meer geavanceerde technieken beschikken, doet u er goed aan om uw huis veilig te bouwen. Maar hoe doet u dat precies? Het antwoord is simpel. Door een zelf aantal simpele, maar effectieve technieken toe te passen. Benieuwd hoe u uw huis het beste kunt beveiligen? Leest u dan verder!

Waarom veilig bouwen?

Wellicht heeft u er de laatste tijd wel over gehoord – nieuwe technieken van inbreken zoals kerntrekken of de Bulgaarse methode. Het zijn nieuwe methoden om deuren open te breken. En het ergste is dat vrijwel iedere inbreker hen kan gebruiken met een aantal simpele gereedschappen zoals een schroevendraaier en een boormachine. Daarnaast wordt met deze technieken ook binnen 1 minuut uw deur open geschroefd. Ook als deze gewoon netjes op slot zit. Gelukkig kunt u zichzelf hiertegen beschermen door speciaal deurbeslag op uw deur te installeren. Hierdoor wordt de kern van uw slot beschermd tegen binnendringen van buitenaf, en kunt u weer met een gerust hart slapen of op vakantie gaan.

SKG en PKVW

Wanneer uw woning veilig wilt bouwen, dan doet u er goed kennis te maken met het SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) keurmerk en de PKVW (Politie Kenmerk Veilig Wonen) eisen. Het SKG keurmerk wordt onderverdeeld in 3 klassen. Dit gaat over hoe veilig uw sloten zijn. Zoals eerder vermeld is het belangrijk dat zeker in deze tijd uw sloten het hoogste keurmerk hebben. Bij het installeren van een nieuw slot, kijk dus altijd of uw slot het SKG*** keurmerk heeft.

Het politiekeurmerk voor veilig wonen houdt onder andere in dat:

  • Uw ramen en deuren gecertificeerd afgesloten zijn
  • U goed zicht hebt wie er bij uw voordeur staat vanuit de hal (mocht dit lastig te realiseren zijn, dan is een deurcamera een goed idee)
  • Uw buitendeuren voldoende verlicht zijn
  • Rookmelders op iedere etage zijn geïnstalleerd