vuurschalen

Vuurschaal rituelen of gewoon voor de gezelligheid

Vuur heeft altijd al een magisch effect op mensen gehad. Tegenwoordig stoken we voornamelijk een vuurtje voor de gezelligheid of om te barbecueën, vroeger was dat anders. Eeuwen geleden was vuur een middel om wilde dieren en besmettelijke ziekten op afstand te houden, maar ook voor het bereiden van eten of om het warm te krijgen. Een vuurtje stoken heeft zijn aantrekkingskracht nog niet verloren en een vuurschaal leent zich hier prima voor.

Met een vuurschaal sfeer creëren in de tuin of op het balkon

Een vuurschaal zorgt voor een sfeervolle ambiance en het geeft zeker ook wat warmte af. Het is een aanrader om op de gezellige zomeravonden het vuur in de vuurschaal aan te steken. Een vuurschaal kopen is ook zeker een aanwinst voor de tuin of het terras. Vuurschalen zijn meestal gemaakt van stalen of andere materialen die hittebestendig zijn, zoals een vuurschaal cortenstaal. Vaak wordt er gebruikt gemaakt van brandbare gel, wat en mooie en grote vlam geeft.

Een vuurschaal is meer dan alleen een vuurtje stoken

De vuurschaal kent ook wat rituelen, zoals bijvoorbeeld bij het midzomernachtfeest. Midzomer is een vuurfeest en hier hoort natuurlijk een vuur bij. Door wat rozemarijn in de vuurschaal te strooien als offer aan de zonnegoden, wordt er van een gewoon vuur een ritueel vuur gemaakt. Ook bij de Olympische Spelen staat het vuur in de vuurschaal centraal, met het aansteken van het Olympisch vuur in de schaal worden de Olympische Spelen officieel geopend. Er zijn ook mensen die een vuurschaal kopen om even stil te staan bij de cycli van het leven. Bijvoorbeeld om een verlies te herdenken of om iets of iemand te eren.