Wat te doen na inbraak in uw woning?

Wat te doen na een inbraak in uw huis?

Het is de grootste nachtmerrie van veel mensen, een inbraak in uw woning. Enerzijds kunnen er bij een inbraak veel waardevolle en dierbare voorwerpen verloren gaan, anderzijds kunnen er tal van gevaarlijke situaties ontstaan. U moet er toch niet aan denken, welke situaties er in uw woning zouden kunnen voorkomen bij een inbraak? Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een inbraak, dan dient u een aantal stappen te doorlopen om zo snel mogelijk weer te beschikken over een beveiligde woning. Vaak wordt er bij een inbraak veel geweld gebruikt om de deur van uw woning open te breken, waarbij een bepaalde vorm van slotschade kan ontstaan.

Om zoveel mogelijk van de kosten vergoed te krijgen, is het raadzaam om een aantal foto’s te maken van de geleden schade aan het slot of andere elementen van uw woning. Zo kunt u deze foto’s indienen bij de verzekeringsmaatschappij om de kosten te declareren.

Schakel de hulp van een slotenmaker in

Na het maken van de foto’s, is het verstandig om een slotreparateur in te schakelen. Het wordt in ieder geval sterk afgeraden om zelf te proberen het slot te repareren. Vaak richt u hierbij namelijk meer schade aan, dan dat u herstelt. Daarbij kan het slot blijvend beschadigd raken, waardoor een slotreparateur deze zal moeten vervangen. In andere gevallen zal een slotenmaker uw slot proberen te repareren, met speciale gereedschappen. Mocht het repareren niet langer mogelijk blijken te zijn, dan vervangt de slotenmaker uw slot voor een tijdelijk slot. Zo heeft u de tijd om in alle rust een nieuw slot te vinden.

Het fijne aan de service van de meeste slotenmakers, is dat u deze doorgaans dag en nacht kunt inschakelen. Zo kunt u ook op de late avond nog blijven rekenen op de hulp van een erkende slotenmaker bij u in de buurt.

Na het vervangen van de sloten is het belangrijk een goede schilder in te huren om het houtwerk te repareren en opnieuw af te schilderen zodat uw deuren weer beschermd zijn tegen weer en wind!