Wespennest: een plaag voor iedere woning!

Heeft u te maken met een wespennest rond uw woning? Wespen worden als een van de meest vervelende ongediertesoorten beschouwd. Denk aan het feit dat wespen voor een venijnige steek kunnen zorgen als zij zich in het nauw gedreven voelen. Daarbij kan een wespensteek voor een allergische reactie zorgen! Iets wat u vanzelfsprekend liever voorkomt. Denkt u zich eens in dat u in uw hals of mond gestoken wordt, wat voor een gevaarlijke zwelling kan zorgen. Het nare aan een wespennest is dat deze vaak niet eenvoudig zelf verwijderd kan worden. In dit artikel vertellen we u meer over het tegengaan van wespennesten!

De locatie van het wespennest achterhalen

Een wespennest kan, zoals reeds omschreven werd, op verschillende plekken in de tuin worden opgebouwd. Denk aan een wespennest in de grond, een wespennest in een holte in bomen, een wespennest in de nok van uw garage, enzovoorts. Wist u dat wespen ook een nestje tussen uw muren kunnen opbouwen? Hier hebben zij voldoende beschutting en worden ze niet bedreigd door mensen. Doordat de wespen hun nesten op verschillende plekken kunnen opbouwen is het niet altijd even gemakkelijk om de precieze locatie hiervan te achterhalen.

Tip: volg de aanvliegroute van de wespen naar hun nest! Vaak kunt u de wesp volgen om te zien waar deze een nest opbouwt.

Een wespennest laten verwijderen door professionals

Zelf een wespennest verwijderen is nagenoeg onmogelijk. De wespen zullen zich al snel in het nauw gedreven voelen, waarna ze u zullen aanvallen. Er zijn verschillende professionele organisaties, die u kunnen helpen bij het bestrijden van de wespen. Deze organisaties beschikken over de benodigde pakken en hulpmiddelen, om de wespennesten op een vakkundige wijze te verwijderen. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar en wordt de kans op een wespensteek geminimaliseerd.

U kunt de wespen bij uw terras vandaan houden, door hier meerdere halve sinaasappels met kruidnagels neer te zetten. De sterke geur van de kruidnagels houdt de wespen in veel gevallen op afstand. Ook kunt u met een oude fles een wespenvanger maken om de wespen zelf te vangen. Dit is logischerwijs niet krachtig genoeg om een wespenplaag te voorkomen!