Bespaar in je huishouden dankzij een waterontharder

Als je zacht water wilt hebben, is het essentieel dat je een waterontharder aanschaft. Het komt met vele voordelen. Eén van ze is dat je flink wat kan besparen op diverse gebieden. Weet je nog niet precies hoe? Lees dan verder.

1. Je gaat geen energie meer verliezen.
Het komt vaak voor dat verwarmingselementen bedekt raken met kalk. Als dat gebeurt, raken ze ook geïsoleerd van het water. Hierdoor kan de opwarming langer duren en verlies je veel energie. Door gebruik te maken van een waterontharder kun je dit alles voorkomen. Over het algemeen gebruiken apparaten, die met zacht water werken, ook zo een 15% minder energie.

2. Tijdsbesparing.
Wanneer je ziet dat er na een tijdje verkalking op je sanitair gaat zitten, dan ga je dat natuurlijk niet zo laten. Om te voorkomen dat ze vervangen moeten worden, moeten ze worden schoongemaakt. Dat kost je nou ook weer tijd en moeite. Bij zacht water hoef je dit alles niet te doen, want er ontstaat dan geen verkalking.

3. Minder verbruik van schoonmaakmiddelen.
Bij schoonmaak hoort ook schoonmaak spullen en dat betekent het aanschaffen van een goede ontkalkingsmiddel. Als er geen kalk is om weg te ruimen, betekent dat ook besparen op schoonmaak- en ontkalkingsmiddelen. Het verbruik van middelen kan per jaar wel voor de helft vermindert worden.

4. Natuurlijk bespaar je ook geld.
Natuurlijk betaal je dus ook minder. Mindere energierekening, geen nieuwe apparaten kopen of vervangen en ook geen schoonmaakmiddelen aanschaffen. Als je alles bij mekaar gaat optellen, zul je zien dat je je investering binnen een paar jaar hebt terug verdient. Een waterontharder aanschaffen is dus geen weggegooid geld.

Je ziet dus dat je wel degelijk kunt besparen met een waterontharder. Waar wacht je dus op? Kijk vandaag nog welke waterontharder past bij jouw woning.