dakkapel prijzen en verschillen

De voordelen van elektrische rolluiken

Rolluiken zijn ook steeds moderner aan het worden. De handmatige rolluiken bestaan nog, maar langzaam gaat alles over in de elektrische rolluiken. Dit is ook natuurlijk veel gemakkelijk dan het touwtje om het rolluik naar beneden of omhoog te trekken. Bij het elektrische rolluik worden verschillende keuzes geboden. U kunt kiezen tussen een afstandsbediening of een schakelaar. Het is allebei natuurlijk handig en de elektrische rolluiken bieden natuurlijk een groot gemak voor de eigenaar. Ook zijn tegenwoordig screens of markiezen verkrijgbaar. Deze screens of markiezen zijn vaak ook elektrisch verkrijgbaar. Overal passen de rolluiken, en als het lastig wordt kan deze op maat gemaakt worden!

Functies rolluiken

Rolluiken hebben verschillende functies. Niet alleen een zonwerende functie, maar ook een geluid en inkijk werende functie. Ze hebben een hoge kwaliteit en de functies van de rolluiken zijn belangrijk. Hoe meer en hoe beter de functies hoe gelukkiger de klant. U wilt natuurlijk niet dat iedereen bij u naar binnen kan kijken. Iedereen wil z’n privacy. En daarom is de inkijk werende functie belangrijk. Ook de geluidswerende functie belangrijk. Door geluidswerende rolluiken te plaatsen komt er minder geluid van buiten naar binnen en is het stiller in het huis en heeft u minder last van de omgeving buiten. Ook komt er minder geluid vanuit het huis naar buiten.

Naast deze drie functies is het rolluik ook nog brandvertragend en inbraak werend. De inbraken verminderen als er rolluiken geplaatst worden. Dieven kunnen minder of niet naar binnen kijken en slaan het huis sneller over. Als er niks voor het raam hangt zien dieven snel of er iemand thuis is of juist niet en is het makkelijker voor ze om in te breken. Ook zijn ze brandvertragend. Door een bepaalde stof in de rolluiken zorgen de rolluiken ervoor dat ze brandvertragend werken en zorgt dit er ook voor dat het huis veiliger is.

Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken komen steeds meer op de markt. Ze bieden meer gemak voor de eigenaar en zien er strak en netjes uit. Ook zijn ze van hoger kwaliteit en hebben ze extra functies. Ze worden makkelijk bestuurd. Dit kan door een schakelaar of door een afstandsbediening. Bij een schakelaar wordt er een schakelaar naast het rolluik geplaatst waarop gedrukt moet worden en zo kan het rolluik bediend worden.

Met een afstandsbediening kan het rolluik vanaf elke plek bediend worden. Het rolluik kan van de bank bediend worden, of in de keuken of vanaf de slaapkamer. Dit verschilt allemaal. Het enige waar de handbediende (afstandsbediening) en de elektrische rolluiken echt in verschillen is de prijs. De handbediende rolluiken zijn de goedkoper rolluiken dan de elektrische rolluiken.

Elektrische rolluiken hebben een intelligente motor. Wanneer er iets in de weg zit merkt de motor dat en stopt deze met rollen. Dit voorkomt schade aan de rolluiken. Als de rolluiken zijn aangesloten op de huisautomatisering kunnen de rolluiken geïnstalleerd worden op tijd. Dit betekent dat er een tijd wordt ingesteld en dat de rolluiken om die tijd automatisch naar beneden gaan.

Heroal rolluiken

Heroal zijn duurzame rolluiken met een hoge kwaliteit. Dit betekent dat meerdere jaren met de rolluiken kan doen en kan verwachten dat de rolluiken niet snel stuk gaan. Heroal rolluiken verhogen ook het wooncomfort. Een Heroal rolluik is een elektrisch rolluik en verhoogt daarom ook het wooncomfort. Dit komt door de extra toepassingen die een Heroal rolluik biedt. De lamellen zitten dicht op elkaar hierdoor komt er weinig lucht door waardoor de kans op koude lucht in de kamer niet groot is. Daardoor is een automatisch gevolg dat er energie bespaard wordt. Dit komt omdat de verwarming of airco minder werk hoeven te doen. Dit is handig voor huizen maar ook voor kantoren en bedrijven. De Heroal rolluiken werken ook geluidsisolerend. Dit is ook een groot voordeel van de Heroal rolluiken. Daardoor blijven de geluiden binnen en komen de geluiden van buiten ook niet naar binnen. Dit is op kantoren ook fijn. Er kan meer geconcentreerd worden en dat verhoogd de werksnelheid.

Rolluiken prijs

De prijs van rolluiken verschillen. Een elektrisch rolluik is duurder dan een handmatig bediende rolluik. Ook is een Heroal wel qua kwaliteit-prijsverhouding een goed rolluik. Bij de aankoop van een rolluik is het verstandig om te kijken naar een aantal dingen. Zo moet er gekeken worden waar de rolluiken voor moeten dienen. Welke functie krijgen de rolluiken? Is dat privacy, geluidsisolerend, of isolatie?

Het is ook mogelijk om een rolluik op maat te laten maken. Dit is wel duurder dan een gewoon rolluik kopen. Dit komt omdat er meer handelingen nodig zijn voordat het rolluik opgeleverd kan worden. Maar als het rolluik gemaakt is heeft de klant er garandeert veel en lang plezier van.