Nieuwbouw combineren met oude materialen

Wanneer u in een nieuwbouwwoning woont betekent dit niet dat u per definitie moet kiezen voor een modern en strak interieur. Integendeel! Steeds vaker kiezen interieurstylisten voor klassieke elementen in een nieuwbouwwoning. Goede voorbeelden zijn een industriële stellingkast of industriële verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een fraaie industriële vloerlamp in de hoek van uw woonkamer, of hang een klassieke lamp boven uw eettafel. Een oudere stellingkast past goed in de voorraadkast of uw keuken, waar u de kast kunt vullen met potten pasta, uw servies, enzovoorts. Niet alleen erg praktisch, maar ook nog eens hartstikke mooi! Dergelijke stijlelementen zorgen voor een gezellige sfeer in uw woning, zonder dat deze accessoires het moderne karakter van uw woning te sterk beïnvloeden.

 

Industriële verlichting in uw woning verwerken

Er zijn verschillende mogelijkheden om industriële verlichting in het interieur van uw woning te verwerken. Hierbij dient u uzelf vooraf de vraag te stellen in welke mate u oude materialen in uw nieuwbouwwoning wilt verwerken. Wilt u dat het klassieke tintje van uw interieur duidelijk terugkomt in uw inrichting, of geeft u de voorkeur aan subtiele industriële elementen? Industriële verlichting komt in verschillende soorten voor. Hierbij heeft u de keuze uit vloerlampen, wandlampen, tafellampen en hanglampen. Het verschilt per ruimte welke lamp het meest geschikt is.

 

Naast het verschil in het type industriële lamp, verschillen de lampen vaak ook in afkomst. Het merendeel van de industriële lampen wordt in moderne fabrieken gefabriceerd en tegen een relatief lage prijs op de West-Europese markt verkocht. U kunt echter ook kiezen voor een authentieke industriële lamp die van oorsprong uit Oost-Europa komt. Hier werden de lampen in de jaren ’70 en ’80 gebruikt om donkere fabriekshallen te verlichten. Deze robuuste lampen geven een stoer effect!

industriële lampen kopen bij industrialampen

 

Kleine, klassieke accessoires in uw interieur verwerken

Buiten het gebruik van industriële verlichting in uw interieur zijn er verschillende kleinere klassieke accessoires die u in uw interieur kunt verwerken. Wellicht heeft u nog een oud klokje van vroeger, of heeft u een mooi antieken beeld op zolder staan. Dergelijke accessoires kunt u op verschillende plekken in uw woning gebruiken, om een klassiek tintje in uw nieuwbouwwoning te verwerken.

 

Tip: houd het aantal klassieke accessoires beperkt, om te voorkomen dat uw interieur een rommelige uitstraling krijgt.