Tips om geld te besparen bij het kopen van meubels

Was het maar zo makkelijk hé: mooie meubels naar smaak en dat allemaal voor een mooie prijs. Omdat we weten dat Nederlands graag geld besparen, delen we graag een aantal tips met hoe jij kosten kan besparen bij het kopen van je meubels. Je wilt immers onnodige kosten maken, toch?

Bespaar kosten op het vervoer

Heb je nieuwe meubels gekocht en wil je graag geld besparen met het vervoeren van deze meubels? Dan is het handig om te kiezen om deze zelf te gaan vervoeren met een aanhangwagen. Wil je een aanhanger huren? Met een aanhangwagen kun je namelijk zelf je spullen vervoeren voor minder geld dan je meubelverkoper.

Bepaal al ruim van te voren welke meubels jij wilt kopen

Tijd kost geld zeggen ze vaak. Maar tijd kan ook kosten besparen. Als je weet dat je huis pas over een jaar wordt opgeleverd of dat je je inboedel pas over een jaar wilt gaan veranderen, dan is het slim om al ver van te voren te bepalen welke meubels je wilt aanschaffen. Door dit te doen kun je namelijk steeds checken bij meerdere concurrenten welke prijs er gevraagd wordt. Wacht tot de prijs laag is of wacht de prijzen in de sale af. Voornamelijk met sales zoals black friday kun je veel geld besparen.

Koop meerdere meubels bij dezelfde meubelverkoper

Ga nooit altijd uit van de prijs die wordt gegeven in folders. Als je namelijk bereid bent om meerdere meubels te kopen, dan helpt het om dit bij 1 meubelverkoper tezamen te doen. De meeste meubelverkopers worden namelijk afgerekend op marge en willen deze natuurlijk (niet altijd hé) ten alle kosten verhogen. Door meerdere producten af te nemen, sta je in een betere positie en is er in de meeste gevallen altijd wel de ruimte of met de meubelverkoper een prijsafspraak te maken. Op deze manier kun je veel geld besparen. En bovendien, de meubelverkopers hebben ook vaak tips hoe je deze meubels het beste kan combineren: een win-winsituatie dus. Nog een andere tip is ook vooraf een plattegrond te maken van de ruimte waarin de meubels komen te staan. Check hier altijd in of het wel mogelijk is om al deze meubels te kopen!