Zo kies je de juiste kruimeldief

Een kruimeldief of handstofzuiger is een snoerloos schoonmaakapparaat dat handig is om even snel wat stof of viezigheid weg te halen in je huis, auto of caravan. Het grote voordeel van de kruimeldief is uiteraard dat het klein en handzaam is en je daarom niet voor elk wissewasje je complete stofzuiger uit de kast hoeft te halen. De kruimeldief is dan ook ideaal om te gebruiken als je met de grotere stofzuiger niet overal bij kunt.

Maar welke kruimeldief moet je in huis halen, als er zoveel verschillende handstofzuigers in alle soorten en maten op de markt te verkrijgen zijn? In dit artikel leggen we je uit waar een goede kruimeldief allemaal aan moet voldoen, welke alternatieven er zijn en welke kruimeldief je vandaag nog in huis moet halen!

Waar een goede kruimeldief aan moet voldoen

Welke kruimeldief voor jou goed werkt of als beste geldt is natuurlijk helemaal afhankelijk van waar je de kruimeldief precies voor nodig hebt en welke eisen je aan het apparaat stelt. Desondanks dient een kruimeldief in ieder geval te allen tijde snel en gemakkelijk al het stof en vuil om je heen op te zuigen.

Aanvullende wensen, zoals het gemakkelijk kunnen opbergen van het stofzuigapparaat of het kunnen schoonmaken van een hoogpolig tapijt, vragen om extra functionaliteiten en accessoires. Zo kun je kiezen voor kruimeldieven met een apart wandstation, kruimeldieven met extra voltage en kruimeldieven met steel voor wanneer je niet bij iedere schoonmaakklus op handen en voeten door de kamer wilt gaan.

Welke je specifieke wensen en eisen ook mogen zijn, bij de aankoop van een kruimeldief dien je altijd te letten op de volgende dingen:

  • Zuigprestaties: hoe goed weet de kruimeldief stof van tapijt en uit kieren te zuigen, haar van huisdieren van tapijt, en kruimels en glas (en eventueel water) van de harde vloer?
  • Geluid: maakt het apparaat veel herrie tijdens het zuigen of blijft het redelijk geruisloos?
  • Energieverbruik van de oplader
  • Gebruiksgemak: hoe gemakkelijk is het om de handstofzuiger op te laden, te gebruiken en te onderhouden?
  • Accu: hoe snel laadt de accu op en hoelang kun je met een volle accu stofzuigen? De meeste kruimeldieven hebben een Li-ion of NiMH accu. Van Li-ion accu’s wordt over het algemeen gezegd dat ze betere prestaties leveren, maar de kruimeldieven met dit soort accu’s hebben gemiddeld wel hogere prijzen.

Beste kruimeldief in 2017

Als je kijkt naar alle verschillende merken en modellen, dan bestaan er op bovenstaande aspecten grote verschillen in de kwaliteit en prestaties. De kruimeldieven van Dyson leveren de beste prestaties, zowel qua zuigkracht als gebruiksgemak. Deze apparaten zijn over het algemeen dan ook wat duurder dan de andere merken. Er bestaan ook veel modellen kruimeldieven die amper zuigen, pas dan ook op voor het doen van een miskoop.

Naar onze mening is de Dyson V6 Trigger de beste kruimeldief die er momenteel te vinden is op de markt. Deze kruimelzuiger heeft wel 20 minuten lang een flinke zuigkracht. Daarnaast heeft deze handstofzuiger een Boost-stand waarmee je gedurende 6 minuten nog meer power genereert. Het apparaat is met zijn gemotoriseerde borstel uitermate geschikt voor het verwijderen van huisdierharen en overig hardnekkig vuil. Als je klaar bent met schoonmaken laad je de Dyson kruimeldief weer op in slechts 3,5 uur.

Een laatste tip

Omdat de juiste kruimeldief uiteindelijk redelijk persoonsgebonden is, raden we je aan om van te voren voor jezelf een lijstje op te stellen met daarop de punten waar volgens jou een kruimeldief aan moet voldoen. Zo kun je een goede kruimelzuiger kopen waar je nog jarenlang plezier aan zult beleven! Veel stofzuigplezier gewenst!