Zo maak je jouw veranda gezellig

Om de hele zomer het maximale uit je tuin te halen kun je ervoor kiezen een veranda toe te voegen aan je tuininrichting. Een veranda is een overkapping dat een deel van je tuin van beschutting voorziet. Een veranda biedt dan ook schaduw op zonnige dagen en een droge zit plek op regenachtige dagen. Veranda’s zijn er in tal van soorten en maten. Zo heb je veranda’s met een landelijke uitstraling en overkappingen van steigerhout met een industriële uitstraling. Echter is het lastig om een veranda volledig te integreren in je tuininrichting. Een veranda springt door zijn afmeting en vorm nu eenmaal in het oog. Om die reden geven we je een paar tips waarmee je ervoor zorgt dat je tuin, inclusief veranda, rust en gezelligheid uitstraalt.

Tot rust komen of gezelligheid voor het hele gezin?

Als allereerst is het belangrijk om stil te staan bij het doel van je veranda. Wil je hem gebruiken om lekker te loungen in de schaduw? Of gebruik je hem liever als gezinsruimte, waar je met je gezin gezellig kunt tafelen? Het kan natuurlijk ook zijn dat je beide opties wilt toepassen. Het is dan wel belangrijk je te realiseren dat je een vrij grote veranda nodig hebt. Mocht dit niet passen in je tuin, kies dan slechts één gebruiksdoel en richt je veranda hierop in, door een fijne loungebank toe te voegen of een robuuste eettafel met bijpassende stoelen.

Sfeer door middel van verlichting

Ongeacht het gebruiksdoeleinde, is passende verlichting belangrijk. Met de juiste verlichting creëer je namelijk gezelligheid en sfeer. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een openhaard, lichtsnoeren of lantaarns. Voor extra verlichting en gezelligheid kun je er ook altijd nog voor kiezen kaarsen aan te steken. Mocht je een wat luxere optie prefereren, kun je het plafond van je veranda ook voorzien van spotverlichting met een dimmer. Zo pas je de felheid van het licht aan op het moment.

Vloerkleden

Vergeet bij de inrichting van een veranda niet een passende vloer toe te voegen. Slechts een vloerkleed in de kleur van je tuininrichting, zorgt ervoor dat je inrichting een geheel wordt. Daarnaast houdt een vloerkleed de kou uit de vloer tegen, wat het een stuk aangenamer maakt om je op blote voeten op de veranda te begeven.