Stage in het buitenland? Internationaal verhuizen doe je zo!

Zeker 1 op de 4 studenten heeft in zijn of haar studentenloopbaan een buitenlandstage gedaan. Waarom doen studenten dit eigenlijk? Wat zijn de voordelen van een buitenlandstage? En, hoe kom ik in het buitenland als ik in het buitenland ga stage lopen? 

Wat zijn de voordelen van een buitenlandstage?

Curriculum vitae 

Het getuigt van lef als er op jouw cv een buitenlandstage prijkt. Je durfde namelijk het avontuur aan te gaan. Bovendien toont het aan dat je kennis hebt van verschillende talen en culturen. Al met al heb je bij een sollicitatie een streepje voor als jij in het verleden een buitenlandstage hebt gedaan.

Tegenwoordig gaat er namelijk heel veel internationaal. Doordat jij een buitenlandstage hebt gedaan toon jij aan dat je ervaring hebt met andere culturen en talen. Jouw cv is daardoor dus een stuk aantrekkelijker voor het bedrijf dan het cv van iemand die deze ervaring mist. 

Sociale ontwikkeling

Tijdens een buitenlandstage zul je jezelf (in principe) alleen moeten zien te redden. Dit klinkt eng, maar hierdoor leer je wel ontzettend veel. Zo leer je meer over de cultuur van het land waar je bent en kun je aan je netwerk werken. 

Plezier

Een buitenlandstage is niet alleen waardevol, het is namelijk ook gewoon ontzettend leuk om te doen. Je ziet wat van de wereld en je bent (een soort van) vrij om te doen wat je wilt. Je kunt je eigen avontuur helemaal zelf uitstippelen. 

Hoe kom ik in het buitenland?

Je moet internationaal verhuizen als je in het buitenland wil stage lopen. Een verhuisbedrijf kan je hierbij helpen. Het is belangrijk dat dit verhuisbedrijf internationale ervaring heeft. Meer bedrijven dan u denkt hebben internationale verhuis ervaring. Een verhuisbedrijf Rotterdam bijvoorbeeld ook.

Dus: heeft het verhuisbedrijf als wel eens eerder een verhuizing naar het buitenland gerealiseerd, hoe is het vervoer naar het land van bestemming geregeld, is het bedrijf internationaal verzekerd en hoe worden jouw goederen getransporteerd? 

Vraag dus voordat je een keuze maakt verschillende offertes aan en vergelijk deze zodat de verschillen tussen de verhuisbedrijven duidelijk worden. Let ook op het feit dat de prijs niet het belangrijkste is, je wilt namelijk dat jouw goederen goed en veilig worden getransporteerd en dit mag dan ook iets meer kosten. 

Wat mag je meenemen?

Verschillende regels

Ieder land heeft verschillende regels met betrekking tot de import van goederen. In de EU vallen de verschillen nog wel mee, maar als je buiten Europa wilt gaan stage lopen is het verstandig om te checken wat er allemaal geïmporteerd mag worden. Als je bijvoorbeeld een huisdier wilt meenemen zal deze in bepaalde landen eerst een poos in quarantaine moeten. Ook is het in sommige landen verboden om alcoholische dranken te importeren. 

Voorkom dus verrassingen en check vooraf welke goederen je beter thuis kunt laten. 

Documenten

Vergeet als laatste niet om je documenten in je handbagage mee te nemen. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan met de verhuizing, dan heb je in ieder geval je documenten nog.