huisbouw

4 tips voor een goed lopende verbouwing

Zit jij er over na te denken om te verhuizen omdat je gezin te groot wordt? Maar heb je daar tegelijkertijd helemaal geen zin in? Dat kan ik begrijpen, en al helemaal als de plek waar je nu woont wel bevalt. Een oplossing hiervoor is om te gaan verbouwen, denk bijvoorbeeld aan een uitbouw waardoor de woning een stuk groter wordt. Wel komt er veel kijken bij een verbouwing en loopt het niet altijd op rolletjes. Om dit te voorkomen hebben wij 4 tips opgesteld om de verbouwing goed te laten verlopen. 

Begin met een planning

Een grote verbouwing neemt vaak veel tijd in beslag. Er zijn mensen die vaak tijdelijk ergens anders gaan wonen, zodat iedereen ongestoord zijn ding kan doen. Echter krijg je dan wel te maken met dubbele lasten. Natuurlijk kun je ook gewoon in je eigen woning blijven, maar maak dan wel een planning voor de verbouwing begint. Zo behoudt je het overzicht en heb je iets om op terug te vallen. Ook al is het maar een kleine verbouwing, het advies is om altijd een planning te maken. 

Stel een budget op

Naast dat een verbouwing veel tijd kost, kost het ook veel geld. Een verbouwing is nu eenmaal duur, dus zorg ervoor dat je een budget vaststelt. Begin hier niet mee tijdens de verbouwing, maar echt vanaf de start. Hoeveel wil je echt uitgeven aan de verbouwing? Wanneer je dit weet, kun je offertes gaan opvragen en het bedrag onder verdelen. Zo krijg je een goede inschatting van de totale kosten. 

Schakel (waar nodig) hulp in

Wanneer je zelf heel handig bent, dan doe je een groot deel van de verbouwing vaak zelfstandig, dit scheelt een hoop kosten. Wel ben je hierdoor langer bezig, wat nadelig uit kan pakken. Schakel daarom de hulp in van een specialistisch bedrijf, bijvoorbeeld HuneBouw. Door een bedrijf in te schakelen weet je zeker dat alle werkzaamheden worden uitgevoerd door specialisten met de nodige kennis.

Klein maar fijn 

Vaak wordt bij een verbouwing alleen gekeken naar grote klussen en blijven de kleinere klusjes liggen voor later. Probeer toch om dit in één keer te doen. Laat je een loodgieter vloerverwarming aanleggen? Laat hem dan ook meteen naar de cv ketel kijken. Hij is dan al bezig met leidingwerk, laat hem dan ook meteen onderhoud uitvoeren. Dan hoef je later niet nog eens een afspraak te maken met de loodgieter.