dakkapel prijzen en verschillen

Dakkapel prijzen, en de verschillen tussen dakkapellen

Dakkapel prijzen worden door vele factoren bepaald, bijvoorbeeld: de grootte van de dakkapel of de materialen die gebruikt worden. In de volgende stukken tekst leggen we uit welke verschillen er zijn in dakkapel prijzen en waarom dat zo is.

Verschillende materialen

De materiaalkeuze van de dakkapel kan een groot verschil betekenen voor de prijs. Bijvoorbeeld: de kosten van houten dakkapellen zijn lager dan bij de kunststof dakkapel prijzen. Het nadeel van houten dakkapellen is wel dat er op den duur een nieuw likje over het kozijn zal moeten. Dit is een belangrijke reden om verschillende dakkapellen, dakkapel prijzen en soorten met elkaar te vergelijken. De duurste materialen zijn polyester en zink, dit komt doordat deze materialen kwalitatief beter zijn en een langere levensduur hebben. Het nadeel van deze materialen is, dat ze niet voor iedere woning geschikt zijn. Tevens hebben ze minder charme hebben in verhouding tot een houten dakkapel. Prefab dakkapel prijzen zijn het laagst, dit komt doordat ze in de fabriek worden geproduceerd en niet ter plaatse. Daarom kunnen deze dakkapellen binnen één dag geplaatst worden. Het nadeel van een goedkopere dakkapel is dat er dan meer onderhoud aan moet worden gedaan dan bij de dakkapellen met een hogere prijsklasse.

Dakkapel prijzen per meter

Dakkapel prijzen worden ook bepaald door de grootte van de dakkapel. Bij een dakkapel moet er ongeveer rekening mee worden houden met gemiddeld €1200,- per meter, dit is op basis van een standaard dakkapel met een plat dak. De dakkapel prijzen zullen per materiaal en grootte verschillen qua bedrag. Wanneer een dakkapel breder is wordt deze in verhouding goedkoper, dus hoe meer meter dakkapel, des te goedkoper de dakkapel prijzen worden per meter.

Aantal dakkapellen

Wanneer je woont in een rijtjeshuis of twee-onder-een-kapwoning is het handig om samen met je buren een dakkapel te plaatsen, zodat je voordeliger uit bent. Op het moment dat je meerdere dakkapellen wilt plaatsen op je huis is het ook goed om na te denk om dit tegelijkertijd te doen, want dan zijn de dakkapel prijzen een stuk voordeliger dan 1 voor 1.