Garage verbouwen

Hoe verbouw ik mijn garage?

Wanneer u uw garage niet gebruikt voor het stallen van uw auto is het natuurlijk leuk en efficiënt om iets met deze beschikbare ruimte te doen. Er zijn veel mogelijkheden voor een garage en wij zullen u op de hoogte brengen. Het is allereerst natuurlijk prioriteit om erachter te komen wat uw wensen zijn omtrent de garage. U kunt inspiratie op doen bij vrienden, kennissen of natuurlijk op het internet. Wij wensen u veel succes met het inrichten en/of verbouwen van uw garage.

Vooronderzoek

In veel gemeenten is het verplicht om een vergunning in handen te hebben wanneer u uw woning gaat verbouwen. Daarom raden wij u aan om allereerst contact op te nemen met de gemeente. U kunt hier inzicht krijgen in de voorwaarden van een verbouwing en zo eventueel ook een vergunning aanvragen.

Functie van de ruimte

Een garage kan natuurlijk meerdere functies hebben, wanneer u deze gaat verbouwen. Zo kunt u ervoor kiezen om er een extra kamer van te maken, maar u kunt er ook een werkplek van maken. Een betrouwbare locker kopen zal in dit laatste geval zeker geen overbodige luxe zijn. Op deze manier heeft u alle benodigde gereedschappen op één plek bij elkaar en kunt u geen spullen kwijtraken.

Isoleren

Wanneer u van plan bent om iets met uw garage te doen raden wij u allereerst aan om de gehele ruimte goed en professioneel te laten isoleren. Een garage is over het algemeen minder geïsoleerd en daarom moet hier de nodige aandacht aan worden geschonken. Niet alleen de wanden moeten worden geïsoleerd, maar ook het dak en de gevels. Wij raden u aan om een vakman in dienst te nemen, want dit moet altijd op een professioneel wijze gedaan worden. Heeft u vrienden of kennissen die hier verstand van hebben? Dan is het natuurlijk financieel aantrekkelijk om hen de klus te laten doen.