Gezonde levensomgeving met een gezonde kruipruimte

Als u gevoelig bent voor vochtige lucht kan een ongezonde kruipruimte grote problemen opleveren. Hoge luchtvochtigheid kan de klachten van een astma patiënt namelijk erg vergroten. Hiervoor zijn natuurlijk verschillende oplossingen. Maar heeft u wel eens aan kruipruimte isolatie gedacht? Door een goede isolatie creëert u een gezonde kruipruimte en een gezonde leefomgeving. De werkzaamheden zijn heel gemakkelijk en kunnen binnen een dag uitgevoerd worden.

Voordelen van een kruipruimte isolatie

Een vochtige kruipruimte kan voor grote problemen zorgen. U kan zoals eerder aangegeven last krijgen van uw gezondheid. Een vochtige kruipruimte kan ook schade toebrengen aan je huis. Je fundering kan aangetast worden door schimmels. Door de hoge luchtvochtigheid kan het behang en stucwerk loslaten. Een vochtige kruipruimte neemt ook ongedierte zoals muizen en ratten met zich mee. Deze problemen kunnen heel gemakkelijk opgelost worden met een kruipruimte isolatie. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee zoals:

  • Behaaglijk huis
  • Energie besparing
  • Gezondheid
  • Waarde van je huis

Vochtige lucht is lastig te verwarmen waardoor u nooit een behaaglijk huis krijgt. Wanneer er kruipruimte isolatie is aangebracht ontstaat er droge lucht in uw kruipruimte. Deze lucht is makkelijker te verwarmen hierdoor heeft u geen last meer van koude voeten. De verwarming kan nu een stukje lager waardoor u energie bespaard. Een isolatie maatregel kan er ook voor zorgen dat je een hoger energielabel krijgt. Een hoog energielabel kan verandering geven in de waarde van je huis. Zoals eerder aangegeven kan een vochtige kruipruimte gezondheidsklachten met zich mee brengen. Dit wordt veroorzaakt door de hoge luchtvochtigheid van uw kruipruimte. Met een goede kruipruimte isolatie kan dit gemakkelijk verholpen worden.

Manieren voor kruipruimte isolatie

Om een gezonde kruipruimte te creëren zijn er verschillende manieren mogelijk. Voor iedere woning is er een verschillend advies. Hieronder vind u een aantal materialen die de problemen in uw kruipruimte kunnen verhelpen.

  • Eps-korrels

Deze isolatie is een goede manier om van je vochtige kruipruimte af te komen. De korrels vormen een dikke laag over het water heen. Zo kan het grondwater niet verdampen en ontstaat er een gezonde kruipruimte.

  • Schelpen

U kan gebruik maken van schelpen wanneer u een droge kruipruimte heeft. Met dit natuurproduct

  • Pur

Pur wordt tegen de onderkant van uw vloer gespoten. Door de hoeveelheid lucht die in het materiaal zit geeft het een goed isolerend effect. Om deze kruipruimte isolatie aan te brengen moet er wel voldoende ruimte zijn.

  • Isolatie chips

Dit materiaal vormt ook een dikke laag over het grondwater heen. Om een goede isolerende werking te geven is er wel een dikke laag noodzakelijk. Uw kruipruimte moet vrij groot zijn om dit materiaal een te kunnen brengen.

Benieuwd naar uw mogelijkheden

Heeft u last van de eerder aangegeven problemen overweeg dan eens om uw kruipruimte te isoleren. Ga opzoek naar een gespecialiseerd isolatie bedrijf bij u in de buurt. Door de vele ervaring die ze hebben helpen zij u aan een goede oplossing voor uw vochtige kruipruimte. Met een goede kruipruimte isolatie bespaard u energie en gaat u weer comfort ervaren!

Meer informatie over kruipruimte isoleren vind u hier:

https://www.kruipruimteisolatienoord.nl/ 

https://isolatie.vindjeviahier.nl/