Hoe voorkomt u overbodige rommel in huis?

Waarschijnlijk heeft u dit al eens meegemaakt. Of het nu in een eerder huis van uzelf is of bij uw ouders. Ieder huis heeft goede wandafwerking nodig en daarvoor huurt u een stukadoor in. Stukadoors leveren prachtig werk af, maar ze hebben één nadeel. Het huis wordt altijd zo rommelig als ze zijn geweest. Hoe zorgt u ervoor dat de stukadoor zijn werk op een snelle manier kan afhandelen en u zo min mogelijk in de rommel zit? U leest het hier.

Voorbereidingen voor stucwerk

Uw huis helemaal schoon houden tijdens de werkzaamheden is onmogelijk. Maar u kunt er wel zelf aan bijdragen dat het binnen de perken blijft en er geen beschadiging in uw woning optreedt. Dit kan op verschillende manieren. Alles valt of staat met de juiste voorbereiding. Hoe duidelijker u in beeld heeft wat uw wensen zijn, hoe sneller de stucadoor aan het werk kan en hoe beter dit uiteindelijk voor u uitpakt.
Zorg er daarom voor dat u altijd uw wensen duidelijk bij de hand hebt. Zet ze bij voorkeur op papier zodat u nooit iets vergeet.

Laat de stucadoor alles in 1 keer doen

Voorkom dat de stucadoor meerdere keren hoeft terug te komen. Veel mensen laten het stucwerk vaak kamer voor kamer doen. Ze hoeven dan immers niet ineens een groot bedrag te betalen maar kunnen dit over meerdere momenten uitsmeren. Het nadeel hiervan is alleen dat de rommel ook op meerdere momenten wordt verspreid. U heeft vaker te maken met viezigheid in huis en uiteindelijk ook meer overlast. Ook zijn de kosten aanzienlijk hoger, omdat er vaker eenmalige kosten als voorrijkosten worden gerekend.

Dek zoveel mogelijk spullen en meubels af

Misschien wel het belangrijkste advies dat we u mee willen geven. Zorg ervoor dat uw meubels en spullen zoveel mogelijk zijn afgedekt. Dit kan met behulp van zeil of kleden. Ook is het aan te raden om de vloer te voorzien van zogenaamde stucloper. Zo kan de stucadoor direct aan de slag en wordt uw vloer niet vies gemaakt.

Meer informatie nodig? Op de website Stukadoors.com leest u informatie, tips en kunt u gratis en vrijblijvend in contact komen met specialisten in uw regio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *