Hulp bij het vervangen van sloten in Huis

Hulp bij het vervangen van sloten in huis

Om uw woning zo goed mogelijk te beveiligen tegen inbrekers, is het raadzaam om de nieuwste sloten op uw ramen en deuren te laten plaatsen. In veel woningen wordt momenteel gebruik gemaakt van zogenaamde tweepuntsloten, een vorm van cilindersloten, met twee contactpunten in de deurpost. Dit kan echter beter, door te kiezen voor driepuntsloten. Om uw sloten te vervangen, kunnen slotenmakers u de benodigde hulp bieden. Sloten zijn zeer complexe systemen, waardoor u schade aan de sloten aan kunt richten als u deze zelf probeert te vervangen. In het ergste geval worden de sloten hierdoor onbruikbaar en dient u alsnog de hulp van een slotenmaker in te schakelen.

Sloten vervangen bij schade

Soms is het vervangen van uw sloten in huis geen keuze, maar een noodzaak. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat u te maken heeft gehad met een inbraak, waarbij de inbrekers uw deur met grof geweld hebben opengebroken. In veel gevallen is het voor een slotenmaker mogelijk om het slot van uw deur te repareren, maar in sommige gevallen is het vervangen van uw slot noodzakelijk. Dit geldt bijvoorbeeld ook wanneer u een slot zelf heeft proberen te repareren met een schroevendraaier of paperclip. Het slot kan hierbij onherstelbare schade oplopen, door de kleine en kwetsbare onderdelen van het slot.

Meer veiligheid met het vervangen van sloten

Wanneer u pasgeleden verhuisd bent naar een nieuwe woning, is het raadzaam om de sloten op ramen en deuren van het nieuwe huis te laten vervangen door een slotenmaker. Zo bent u ervan verzekerd, dat de oude bewoners van uw woning het huis niet meer binnen kunnen komen. Daarbij zijn uw deuren en ramen ook direct voorzien van de nieuwste en daarmee meest veilige cilindersloten van dit moment. Bij de eerder beschreven driepuntsloten kost het een inbreker meer moeite om uw deur te openen, waardoor deze uw woning liever links zal laten liggen.