De voordelen van kunststof kozijnen

U bent voornemens om nieuwe kozijnen te laten plaatsen maar twijfelt tussen kunststof en houten kozijnen? Dat is een lastige keuze welke veelal smaakgevoelig is. Om uw keuze wellicht eenvoudiger te maken leggen wij u graag de voordelen van kunststof kozijnen uit.

Drie belangrijke redenen waarom u voor kunststof moet kiezen

De drie belangrijkste redenen waarom uw voorkeur voor kunststof zou moeten gaan zijn: minder onderhoud, langere levensduur, uitstekend isolerend.

Aanzienlijk minder onderhoud
Kozijnen krijgen veel te maken met slechte weersomstandigheden. Denk hierbij aan regen, hagel, sneeuw, kou en meer. Vooral houten kozijnen hebben hier flink onder te leiden en dienen hierdoor ook regelmatig onderhouden te worden. Kunststof kozijnen hebben dit echter vrijwel niet nodig. U hoeft kunststof kozijnen niet opnieuw te schilderen. Jaarlijks schoonmaken met een sopje is voldoende.

Langere levensduur dan houten kozijnen
Mede doordat kunststof veel beter bestendigd is tegen extreme weersomstandigheden is de levensduur ook vele malen hoger dan die van hout. Kunststof rot niet weg. De gemiddelde levensduur van kunststof kozijnen is 50 jaar. U kunt er dus een behoorlijke tijd mee vooruit.

Uitstekend isolerend
Kunststof kozijnen laten niet tot nauwelijks vocht door en worden enkel in combinatie met dubbel glas geleverd. Ze zijn vaak moderner dan houten kozijnen en ook uiterst goed geïsoleerd. U heeft dus geen last van geluiden op straat en het bespaart ook nog eens in de stookkosten.

Meer informatie over kozijnen

U bent nu meer op de hoogte van de voordelen van kunststof. Mocht u aan de hand van dit artikel nog vragen hebben kunt u ook contact opnemen met de website Slimster. Hier leest u meer informatie over de voor en nadelen van verschillende soorten kozijnen,  prijzen van kunststof kozijnen maar ook kunststof schuifpui prijzen inclusief plaatsen en kunt u eenvoudig in contact komen met een specialist in uw regio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *