Tips om uw ramen te beveiligen

3 tips om ook uw ramen te beveiligen

Om een inbraak in uw woning zo goed mogelijk te voorkomen, is het niet alleen belangrijk om uw deuren van de juiste sloten te voorzien, ook uw ramen verdienen de nodige aandacht. Zeker wanneer u een plat dak heeft, kunnen inbrekers uw woning eenvoudig binnendringen via een raam. Ook in andere gevallen is het sterk aan te raden om te kiezen voor de juiste sloten op uw ramen. In dit artikel geven we u drie handige tips om uw ramen te beveiligen, zodat de kans op een inbraak geminimaliseerd wordt.

Tip 1: kies voor de juiste sloten

Allereerst is het bij het beveiligen van uw ramen vanzelfsprekend belangrijk om te kiezen voor de juiste sloten. Bij ramen is het gebruikelijk om bijzetsloten te gebruiken, die voorkomen in de vorm van opleg- en insteeksloten. Het is afhankelijk van het type raam wat u heeft, welke bijzetsloten hier geschikt voor zijn. Insteeksloten kunnen bijvoorbeeld alleen geplaatst worden, als u een vrij dik kozijn heeft.

Tip 2: hang bewegingssensoren op rond uw ramen

Om de beveiliging verder te verbeteren, kunt u kiezen voor losse beveiligingscomponenten. Een goed voorbeeld hiervan is een bewegingssensor, die een alarm af laat gaan bij opvallende bewegingen rond de sensor. Dergelijke bewegingssensoren zijn ideaal voor een overloop, of rond uw ramen. Zodra het raam geopend wordt door een inbreker, zal het alarm afgaan. Dit schrikt inbrekers af, waardoor ze uw woning zo snel mogelijk zullen verlaten.

Tip 3: installeer magneetcontacten op ramen

Naast een bewegingssensor kunt u ook kiezen voor zogenaamde magneetcontacten. Het voordeel aan magneetcontacten, is dat deze beveiligingscomponenten minder opvallen dan de eerder beschreven bewegingssensoren. Bij magneetcontacten wordt op zowel uw raam, als ook op uw raamkozijn een kleine magneet geplaatst. Zodra het contact tussen deze magneten een bepaalde tijd onderbroken wordt, gaat er een alarm in uw woning af. Deze magneetcontacten zijn ook bruikbaar op de deuren van uw woning.

Bron: slotenmakersnijmegen.nl