Tips bij het verbouwen van uw badkamer

Bij het verbouwen van een badkamer zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Zo zult u allereerst over de nieuwe indeling van de badkamer na moeten denken, vervolgens geschikte sanitaire voorzieningen uit moeten zoeken, enzovoorts. Daarbij gaat de renovatie van een badkamer vaak verder dan het vervangen van het sanitair in deze ruimte. Kijk ook naar mogelijkheden om het plafond en de wanden van de badkamer te vernieuwen. Zo voorkomt u dat het sanitair straks niet aansluit bij de rest van de badkamer! In dit artikel geven we u handige tips, die kunnen helpen bij het verbouwen van de badkamer.

Begin met het uitwerken van een tekening

Zoals reeds genoemd werd, is het belangrijk om eerst een helder op plan op papier te zetten. Begin met het maken van een plattegrond voor de nieuwe badkamer en bepaal welke elementen u aan de nieuwe badkamer toe wilt voegen. Het kan hierbij het overwegen waard zijn om een dakkapel te laten plaatsen. Zo creƫert u meer ruimte in de badkamer! Ook het licht in de badkamer wordt op deze manier verbeterd.

Bij het uitzoeken van sanitaire voorzieningen kan het slim zijn om een kastje onder de gootsteen te plaatsen. Deze ruimte wordt vaak niet gebruikt, wat zonde is! Door het kastje onder de gootsteen te plaatsen, houdt u elders ruimte over in de badkamer. In plaats van een los bad en losse douchecabine, zou u voor een combinatie van allebei kunnen kiezen. Voor senioren is het hierbij interessant om voor een bad met een schuif te kiezen. Deze schuif kan uit de badrand getrokken worden, om zo in het bad te lopen. Het maakt dat het niet langer noodzakelijk is om over deze rand te stappen.

Geschikte klusbedrijven inschakelen voor de renovatie

Wanneer u het plan voor de verbouwing van de badkamer op papier heeft gezet, kunt u hier het juiste personeel bij zoeken. Kies bijvoorbeeld voor de hulp van een loodgieter, een dakdekker (in het geval van het plaatsen van een dakkapel) en een elektricien. Het inschakelen van vakmensen is volgens een loodgieter uit Arnhem van groot belang. Deze loodgieter waarschuwt dat de kans bestaat dat er op termijn complicaties opspelen, als u zelf aan de slag gaat. Een voorbeeld die de loodgieter hierbij noemt zijn lekkages, die veroorzaakt worden door leidingstukken die niet op elkaar aansluiten.

Tip: informeer eens bij mensen uit uw omgeving, met welke loodgieters, elektriciens en dakdekkers zij goede ervaringen hebben.