tuin kindvriendelijk

3 tips om je tuin kindvriendelijk te maken

Je tuin is een heerlijke plek voor jou en je familie. Je kunt er zelf lekker chillen op je overheerlijke loungeset en je kinderen kunnen er heerlijk ravotten. Nu is het natuurlijk wel fijn als je een beetje een kindvriendelijke tuin creëert, zodat het leuk en veilig is voor je kinderen om er te zijn. In dit artikel op Lares.nl geef ik je drie tips voor hoe je dat het beste kunt doen.

Zorg voor voldoende vermaak

Wil je een kindvriendelijke tuin, dan moet je er eigenlijk ook voor zorgen dat je kinderen er graag zijn. Hoe kun je dat nu beter doen dan je kinderen te voorzien in speeltoestellen? Nu is het logisch dat je niet al die (lelijke) plastic speeltoestellen in je tuin wilt, maar er zijn ook opties die wel mooi zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor houten speeltoestellen, dat past een stuk beter bij de natuurlijke uitstraling van je tuin. Wil je echt een bijzonder speeltoestel creëren? Ga dan naar de dichtstbijzijnde houthandel, bijvoorbeeld een houthandel in Drenthe, voor hout en maak het speeltoestel zelf.

Hou(t) het veilig

Veiligheid voorop, altijd! Dat betekent dat het belangrijk is dat je je kind niet alleen een leuke plek maakt om te zijn, maar ook een veilige plek. Zorg dat de speeltoestellen veilig zijn en goed in elkaar gezet zijn, hou je kinderen in de gaten, zorg dat je geen giftige planten in je tuin hebt en plaats een omheining om de tuin en eventueel gevaarlijke plekken (denk hierbij aan een vijver of een zwembad). Door rekening te houden met de veiligheid verminder je de kans op ongelukken.

Denk aan de balans

Een kindvriendelijke tuin betekent niet dat de speeltoestellen en het speelgoed de hele tuin over hoeven te nemen. Zorg er daarom voor dat je een goede balans vindt tussen de tuin voor jezelf en de tuin voor je kinderen. Maak bijvoorbeeld een speciaal hoekje in de tuin, welke gedeeltelijk is afgeschermd, waar je de kinderhoek van maakt.

Zorg er uiteraard wel voor dat je het in de gaten kunt houden, zodat het niet onveilig wordt. Door het gedeeltelijk af te schermen en slechts een bepaald gedeelte van je tuin te gebruiken, hou je de rest van je tuin vrij voor jezelf en heb je vanuit het huis ook een mooier uitzicht. Hou de rest dan ook een beetje rustig, zodat het niet alsnog een drukte wordt in de tuin.