Zelf je tuin onderhouden, hoe kun je dat doen?

Elke keer dat je naar de tuin kijkt en denkt: ik moet echt de tuin doen. Tja, helaas blijft het vaak bij deze gedachte zonder dat we actie ondernemen. Vervolgens laten we het zo ver komen dat we door de bomen het bos niet meer zien en dan stellen we het nog maar een keer uit. We weten heus wel dat we het beste het hele jaar door kleine klusjes in de tuin kunnen doen om zo onze tuin ordelijk en aangenaam te houden, maar daar hebben we simpelweg niet allemaal tijd voor of zin in. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Een wat? Een onderhoudsvriendelijke tuin, of wel, een tuin waar je niet zoveel tijd en moeite kwijt bent aan het onderhouden ervan. Hieronder lees je een paar tips voor het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin.

Ga voor grind

Als je het hebt over een onderhoudsvrije tuin, dan is grind onmisbaar. Het kost echter wel veel moeite om het grind aan te leggen. Wil je hier ook tijd en moeite op besparen? Dan kun je iemand inhuren om dit voor je te doen, zoals devakhandel tuinonderhoud. Als het grind er dan eenmaal ligt, hoef je het nauwelijks meer te onderhouden. Af en toe moet je het alleen eventjes losharken. Hierdoor voorkom je dat er onkruid tussen het grind gaat groeien. Een bijkomend voordeel van grind is dat grind waterdoorlatend is. Of wel, het water zakt weg en blijft er niet op liggen.

Kies voor wintergroen

Een beetje groen is natuurlijk wel leuk in de tuin. Kies daarom voor wintergroene bomen, heesters of planten. Deze laten geen bladeren vallen in de herfst en winter, dus hier bespaar je ook weer opruimwerk mee voor maar liefst 2 seizoenen lang.  Bovendien is een beetje kleur in je tuin ook wel mooi.

Bestraat je tuin niet te veel

Dat je van het onderhouden van de tuin af bent zodra je de hele tuin bestraat is helaas een mythe. Je kunt dan alsnog veel Tuingereedschap Felco gaan aanschaffen, want na een tijdje krijgen de tegels groene aanslag. Hallo, slipgevaar!